top of page

Kujdesi Paliativ

ABC ka filluar programin e Kujdesit Paliativ që nga viti 2019. Qëllimi i tij është të ofrojë kujdes dhe të përmirësojë cilësinë e jetës për pacientët e diagnostikuar me sëmundje kërcënuese për jetën dhe familjet e tyre. Ai përpiqet të parandalojë dhe lehtësojë dhimbjen duke identifikuar dhe trajtuar saktë burimet e dhimbjes në problemet që mund të jenë fizike, psikologjike, sociale ose shpirtërore. 

Kujdesi paliativ fillon kur pacienti diagnostikohet me një sëmundje kërcënuese për jetën dhe vazhdon të zbatohet për pacientët dhe familjet e tyre edhe nëse pacienti nuk merr trajtim për sëmundjen e tyre kryesore. Qëllimi është të ndihmojmë cilësinë e jetës së pacientit dhe familjes, njohuritë dhe përshtatjen me sëmundjet progresive. 

Shërbimi

Limfedema

Kujdesi Paliativ i ABC ofron:

  • Matjet e shenjave vitale.

  • Trajtimi dhe kujdesi për plagët.

  • Injeksione dhe aplikime të mjekësisë.

  • Vizita në shtëpi.

ABC ofron gjithashtu një kujdes të gjerë për pacientët me Limfedemë. Stafi ynë dhe mjetet tona ofrojnë shërbime të tilla si kullimi manual i Limfas, fashimi i pjesëve të trupit të prekura nga limfedema, mëngët dhe çorapet me presion të caktuar, përdorimi i pompës së presionit dhe edukimi për pacientin dhe familjen e tij.

bottom of page